layer hidden off the screen

Portfolio
 

 

Klik op het boek om te bladeren

 

24/7

24/7 Haaglanden is een boek in woord en beeld van de praktijk van het politiewerk. Van de noodhulp tot de bomverkenners, van de aanpak van stelselmatige geweldplegers tot de enorme inzet op KoninginneNach, van de verkeerssurveillance tot de samenwerking met burgers in hun eigen wijk.
Het schetst een indringend beeld van het korps Haaglanden. De titel duidt op het feit dat de politie de enige instantie is die 24 uur per dag zeven dagen in de week op straat is om mensen hulp te bieden. Het is de politie die aanspreekbaar blijft als kantoren en winkels sluiten en de telefoonbeantwoorder aangaat. Het is de politie die waakt als Nederland slaapt. Veel afdelingen en diensten worden in het boek belicht tijdens hun dagelijkse werk. De trots die dit boek oproept op het werk van Politie Haaglanden, straalt ook af op alle andere korpsen in Nederland.

Bijzonder: het is een bijzonder groot en volumineus boek. Het bestaat uit 10 verschillende dossiers.

Oplage: 10.000 stuks. 


 

Spiegel

Een managementboek. 17 mensen geven hun kritische mening over het ontstaan, het heden en de toekomst van Maatwerk. Maatwerk is een onderdeel van de Politieacademie, die in 3 jaar tijd een enorme groei heeft doorgemaakt in omzet, personeel, medewerkers, ideeën en kwaliteit. Wat opvalt is dat de successen worden erkend en herkend, maar er is gelukkig ook kritiek. Het boek is een symbolische spiegel die de medewerkers van Maatwerk voor gehouden krijgen. Het is een eindejaarsgeschenk voor alle medewerkers van de afdeling Maatwerk van de Politieacademie.

Oplage 1000 stuks.

Bijzonder: De rug van het boek is ‘open’. Het wekt de suggestie dat het niet ‘af’ is. Het voldoet daarmee aan de visie van Maatwerk, namelijk dat ze maatwerk leveren. Niets ligt op voorhand vast, alles kan ontwikkeld worden afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever.


 

Klik op het boek om te bladeren

900 – 300.000

De politie in de stad Utrecht zorgt met 900 agenten voor de veiligheid van bijna 300 duizend inwoners. De stad Utrecht krijgt er met de uitbreiding van Leidsche Rijn en de explosieve groei van het aantal nieuwbouwhuizen in Vleuten en De Meern binnen vijf jaar nog eens 40 duizend inwoners bij, zonder dat er één politieman of -vrouw bij komt.
Het werk in de stad moest gereorganiseerd. Inwoners van de stad Utrecht  moeten in de toekomst kunnen rekenen op dezelfde dienstverlening van de politie. Nu dat achter de rug is kan het weer gaan over werk, politiewerk.

De bezieling en het vakmanschap van de 900 agenten van de stad Utrecht ligt vast in dit boek. Foto’s gemaakt door een kunstfotograaf leggen heel precies vast dat politiemensen bij uitstek mensen zijn die zijn wat ze doen.

Oplage : 2000

Bijzonder: boek met banderol in de vorm van afzetlint en de titel is uit de cover gestanst


 

Klik op het boek om te bladeren

 

 

CSI Haaglanden

Forensische Technische Opsporing is HOT. Het zijn de mannen in de witte pakken die een plaats delict afspeuren naar de sporen en aanwijzingen als vingerafdrukken en DNA die een oplossing kunnen brengen in een zaak. In het boek CSI Haaglanden komen 13 verschillende technieken aan bod uit het dagelijke werk van de forensische opsporingsdienst van het korps Haaglanden. Zoals Dactyloscopie, Bloedspatpatronen, Entomologie, wapens en hulzen, enz. Ieder hoofdstuk behandelt ook een daadwerkelijke Haagse zaak die opgelost is door genoemde technieken. Alle foto’s in het boek zijn gemaakt door de technische recherche van politie Haaglanden en zijn dus allemaal echt.

De 1e oplage betrof 10.000 boeken. Het boek is nu toe aan zijn 2e druk. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandelaren in de regio Den Haag

Bijzonder: Het boek is oblong-formaat.
Bij ontvangst zit het boek in een originele ‘bewijszak’ van de forensische opsporingsdienst.


 


Klik op het boek om te bladeren

Zo doen we dat in het Westland

Uitgave van het Korps Politie Haaglanden ter gelegenheid van de opening van het nieuwe
Bureau Westland op 7 juni 2007 in Naaldwijk.


 

Het Tulpenteam en de aanslag op De Lepe

Dagboek van een rechercheur, ter gelegenheid van zijn afscheid.
Een echt gebeurd, gecompliceerd rechercheonderzoek met vele onverwachte wendingen.


 


Klik op het boek om te bladeren

Prachtig! Een boek uit verhalen

De Algemene Boekhandel in Amersfoort vierde haar 50-jarig jubileum door tijdens een feestweek dit boekje uit te reiken aan alle klanten die in de winkel kwamen.
De boekhandel kenmerkt zich doordat medewerkers boeken ‘aanprijzen’ middels briefjes in boeken waarop in korte tekst iets staat geschreven wat zij van het boek vinden.
Bijvoorbeeld: Prachtig!
In dit boekje zijn fragmenten opgenomen van een selectie van boeken die de medewerkers in de loop van de jaren zo mooi vonden dat ze ze onder de aandacht wilden brengen van de klanten.

Bijzonder: Ieder fragment heeft zijn eigen papier en lettertype


 


Klik op het boek om te bladeren

40 jaar De Mandemaaker

40 jaar een restaurant drijven aan de haven van de IJsselmeerplaats Spakenburg is een  prestatie die alleen gedaan kan worden met goede leveranciers en klanten die blijven komen.
Dit boek geeft letterlijk een kijkje in de keuken van het restaurant De Mandemaaker. Het is een relatiegeschenk voor klanten die tijdens de jubileummaand kwamen eten.

Bijzonder: Tekst het boek hoeft niet chronologisch gelezen te worden. Ieder hoofdstuk staat op zich  zelf.  Foto’s zijn in reportage stijl. Leveranciers zijn op een prachtige manier vastgelegd. Het hoofdstuk `Terug in de tijd` is op een andere papiersoort gedrukt.


 


Klik op het boek om te bladeren

 

Aftersail

Toen de NS tijdens Sail een trein op het water liet varen was een ieder die het zag stomverbaasd. Het leek wel of wat ze niet zagen niet kon.
Duizenden foto’s kreeg de NS toegestuurd van toeschouwers. Uit al deze foto’s werd een selectie gemaakt en een fotoverslag van vervaardigd. Er is geen tekst in het boek. Foto’s in  een chronologische volgorde; van de 1e ontwerp tekening van een trein op een ponton tot de intocht over het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar komt de trein temidden van grote driemasters Amsterdam binnen varen.  

Bijzonder: kleine foto’s met een lage resolutiewaarde op een zwarte pagina, naast een bladvullende foto vertellen het verhaal: “Hoe een trein te water raakt en de bouw van de railklipper”.
Opdrachtgever: Nederlandse Spoorwegen
Oplage: 350


 


Klik op het boek om te bladeren

4 doelen 16 visies 40 jaar ICCO

Dit jubileumboek werd gemaakt als onderdeel van een projectplan om in het jubileumjaar met particulieren en bedrijven een discussie aan te gaan over ontwikkelingswerk.
In het boek staan de 4 doelen van ICCO verbeeld in hoofdlijnen van het beleid.
Daarop volgen 16 visies van diverse bekende Nederlanders die allemaal iets met ontwikkelingswerk te maken hebben. Ze komen uit de culturele wereld het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap, de financiële wereld en de nieuwswereld. Allemaal geven ze hun visie op hoe dit complexe vraagstuk zou moeten worden aangepakt.

Bijzonder: Een groot 4-kant boek. Met kalkpapier wordt gespeeld met doorlopende tekst.
De gehanteerde zwart/wit portretfotografie is zo indringend dat de lezer het gevoel krijgt dat de geïnterviewde tegen hem praat.


 

De kus van de cobra

Een herziene uitgave. Het leven van een ontwikkelingswerker in Afrika.

 

 


 

Tulips in India.

De Engelse versie van Tulpen in India. Speciaal gemaakt voor de buitenlandse relaties.

Opdrachtgever: ICCO
1e Oplage: 800


 


Klik op het boek om te bladeren

Tulpen in India
 
Een heel mooi vormgegeven boekje met verhalen van een ontwikkelingswerker in India, Pakistan en Nepal. Nergens wordt het moraliserend. De schrijver Peter Goedhart, blijft zich op een heel mooie, integere manier verwonderen hoe mensen in ontwikkelingslanden het hoofd boven water houden. Af en toe prachtig en af en toe hartverscheurend.

Ieder nieuw verhaal begint met een titelpagina van handgeschept papier afkomstig uit India van een organisatie die financieel wordt ondersteund door ICCO.

Dit boek is al toe aan haar 4e druk. Is er ook in een Engelse versie (Tulips in India) die in India door een uitgever wordt uitgegeven.


 

DRUK
 
Een al wat ouder boekje. In de politieregio Utrecht werden in 3 maanden tijd 6 mensen van het leven beroofd en was een serieverkrachter actief. Dat trok een enorme wissel op het personeel. Niemand deed meer het werk wat ie moest doen. Mensen die al jaren niet meer in uniform werkten hesen zich weer in het ‘blauw’ en gingen de straat op. Het was een bijzondere tijd met veel saamhorigheidsgevoel. En door de hoeveelheid van zaken een uniek moment.

Bijzonder: De kaft van het boek is voorzien van ‘kogelgaten’
Opdrachtgever: Politie regio Utrecht
Oplage: 3500


 

Het ongerijmde zin

Een poëziebundel met gedichten over ontwikkelingswerk. Het boekje is gelardeerd met foto’s uit diverse ontwikkelingslanden.

Bijzonder: Het boekje heeft een Japanse bindwijze.
Opdrachtgever: ICCO
Oplage: 500